Saturday, July 5, 2014

Απεργια ΔΕΗ => Συνδικαλιστικη Κοροϊδια





Διακοπες ΔΕΗ. Ας κανει καποιος διακοπες φετος αφου δε φαινεται να μπορει κανεις μας.

Απεργια, αλλη μια απ'τα ιδια. Το παιχνιδι το'χουμε ξαναδει. Τα τελευταια δυο τουλαχιστον χρονια οποιος κατεβαινει σε απεργια ητταται. Πρωτα απ'ολα, οι συνδικαλιστες του καθε κλαδου ξερουμε οτι οδηγουν το ποιμνιο τους σε σφαγη. Οι ιδιοι τα'χουν τσεπωσει χοντρα εδω και χρονια και τωρα κανουν τις νεες τους ντηλες με τα τρωκτικα της βουλης και οχι μονο.



Ο κοινωνικος αυτοματισμος ζει και βασιλευει χαρη στην εξαρτηση του μεσου ελληνα απ'την τηλεοραση και ετσι κινητοποιησεις τετοιου τυπου δεν βρισκουν ποτε τη συμπαθεια και συμπαρασταση του μεσου πολιτη.

Παρολο που το πραγμα εχει δοκιμαστει και αποτυχει με μεγαλη συνεπεια οι ηγεσιες των συντεχνιων δεν σκεφτονται να υιοθετησουν εναν πιο αποδοτικο τροπο αντιδρασης που να ταιριαζει στα νεα δεδομενα και να εχει την προοπτικη της επιτυχιας.

Οχι. Αυτοι επιμενουν για τη γριπη να παιρνουν αντικαταθλιπτικα.

Και ο μεσος εργαζομενος ομως κοιμαται τον υπνο του δικαιου εμπιστευομενος για πολλοστη φορα αυτους που τον εχουν πουλησει εκατομμυρια φορες στο παρελθον. Περιμενει ακομα απο τον συνδικαλιστη του να καθαρισει για λογαριασμο του. Μαυρη ειν' η νυχτα στα βουνα στους καμπους πεφτει χιονι!

Τι θα καταφερει ο κος ΔΕΗ; Αλλη μια πατατα.




Μολις τους επιστρατευσαν. Δεν το γνωριζε ο μεγαλοσυνδικαλισταρας αυτο; Εγινε ηδη τοσες φορες τα προηγουμενα χρονια. Θα μας το παιξει τωρα ηρωας και νταης οτι δηθεν δε μασαμε και σκιζουμε τα χαρτια της επιστρατευσης. Μονο που το αγγουρι θα το φαει ο υπαλληλος που θα τολμησει να το κανει. Ο μεγαλοσυνδικαλιστης ειναι καβατζωμενος...

Ενας ακομα κλαδος θα ηττηθει, καποιοι συνδικαλιστες θα τα κονομησουν, ενα μονοπωλιο θα ξεπουληθει για πενταροδεκαρες, ο φορολογουμενος θα πληρωσει τα φεσια οπως παντα, και ολα καλα στο Βιλαμπαχο.




Και μετα τι; Κλαψα, γκρινια, αυτομαστιγωμα, σιωπη.

Ξανασκυψε το κεφαλι ραγια και ετοιμασου και για ιδιωτικοποιηση του νερου και ... γιατι οχι και του οξυγονου.







No comments:

Post a Comment